Mahlepli Çörek
Diyarbakırlıların ekmek yerine tükettikleri, fırınların en çok pişirileni mahlepli çörek. Kokusu ile kendine çeken, dokusuna ve tadına hayran hayran bırakan bir lezzettir.
Beyran
Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki pek çok ilimizde olduğu gibi Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde de güne bol sarımsaklı etli lezzetlerle başlamak çok yaygın.
Nohut Dürüm
Antep'in meşhur yemeği Haşlanan nohutlar farklı baharatlarla tatlandırıldıktan sonra taze yeşilliklerle karıştırılıp incecik lavaşlara sarılıyor.
Borani
Borani dediysem aklınıza hemen o yoğurtlu ıspanaklı meze gelmesin. Urfa usulü borani bir nevi çorba. Şanlıurfa’nın öne çıkan lezzetlerinden biri olan borani pazı, ince bulgurdan yapılan minik köfteler ve damak zevkinize göre kuru börülce ya da nohut ile yapılan nefis bir yemek.
Çiğ Köfte
Urfa’da etli yapılan çiğ köfte Adıyaman’da sadece bulgurla yapılıyor. Eğer yapıldığı an yeme şansınız varsa Şanlıurfa usulü hakiki çiğ köftenin tadı bir efsane oluyor.
İçli Köfte
Güneydoğu’da içli köfte her şehirde başka bir isimle anılıyor. Mesela Mardin’de içli köfteye irok deniyor ve kızartılarak yapılıyor.
Yeni Dünya Kebabı
Simit Kebabı
İnce bulgur ve baharatlarla tatlandırılan kıymadan ince uzun köftemsi kebaplar hazırlanıyor. Parça etli kebaplara kısa bir mola vermek isterseniz Gaziantep’in meşhur simit kebabına bir şans verebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder