Evelik Sarması
Evelik sarması, tıpkı yaprak sarması gibi adını kullanılan bitkiden alıyor. Çok zahmet gerektirmeden kendi kendine yetişen Evelik Otu grip gibi enfeksiyonlara iyi gelirken, aynı zamanda da sofralarımızı da şenlendiriyor.
Accin
Keldoş
Bingöl mutfağı, birtakım malzemelerin farklı kombinasyonlarla denenerek ortaya değişik lezzetlerin çıkmasıyla oluşmuş bir biçimde karşımıza çıkıyor. Köz üzerinde pişirilen keldoş, yapılışı oldukça basit ve tadı damaklarda iz bırakan bir Bingöl klasiği.Murtuğa
Van denince aklımızda ya göl ya kediler ya da kahvaltı gelir. Lezzetlere odaklandığımız bu yazımızda, biz de bu sefer kahvaltıdan bahsedeceğiz. Meşhur kahvaltısıyla ağızları sulandırmayı başaran Van, her yerde kolayca rastlayamayacağınız farklı kahvaltılık lezzetlere de sahip. Murtuğa da, bunlardan yalnızca bir tanesi.
Doğaba
Ülkemizin en doğusunda bulunan ilimiz Hakkari’nin imza lezzetlerinden olan doğaba, içinde bulunan malzemeleriyle beraber fazlaca doyurucu bir deneyim sunuyor. Nohut, köfte ve kemikli etin uyumuyla harmanlanan doğaba, protein yönünden oldukça yeterli bir seçim olarak karşımıza çıkıyor.
Bükmeli Sırın
Yine bir hamur işi lezzeti olarak karşımıza çıkan bükmeli sırın, Elazığ’ın yöresel lezzetlerinin başında yer alıyor. Özellikle yapılışındaki ve şeklindeki estetikliğiyle iştah kabartan bu özel lezzet, hamur işi severlerin ağızlarını sulandıracak.
Çiriş Ketesi
Kars’ın gözbebeği lezzetlerinden hangel, bir kere yiyenin bir daha istemesine neden olan zengin bir lezzete sahip. Bol acısıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakmayı başaran yemek, yoğurtlu sosuyla da içinizi açıyor.
Yorumlar
Yorum Gönder