İzmir en meşhur tatlısı olan lokma, herkesin sevdiği çıtır çıtır, nefis bir tatlıdır. Ege mutfağında tatlı olarak tüketilse de bazı yörelerde pişi gibi şerbetsiz, peynir ile de yenir. Ortası delikli halka şeklinde olana İzmir lokması, deliksiz, küçük yuvarlak şekilde olanlarına da saray lokması denilir.
Tahinli Pide
Aydın’ın parmak ısırtan lezzetlerinden bir olan tahinli pide, bugüne kadar yediğiniz tüm tatlı hamur işlerini unutturabilir.
Sütlü İncir Tatlısı
Ege’nin tazecik incirleri ile yapılan bu tatlının hafifliğine hayran kalınasıdır.
Zerde
Ege Bölgesi’nde düğün, sünnet ve bayram gibi özel günlerin değişmez tatlısıdır zerde. Safran, zerdeçal ve nişasta ile yapılan ve keskin tadıyla beğeni toplayan zerde tatlısının üzeri genellikle kuş üzümüyle süslenerek servis ediliyor.
Yorumlar
Yorum Gönder